Linde telephelyek #1: Egy új otthon New Jersey-ben

Helyszín: Linde Americas HQ, 200 Somerset Corporate Blvd, Bridgewater, Somerset County, NJ, USA Sorozatunk első részében megtekintjük a Linde telephelyeit világszerte; elsőként a Kertek Államába utazunk, oda, ahol a Linde Amerika központja nemrégiben felújításra került. A kommunikációs szakértőként dolgozó és a központban lakó, Vinita Abraham mesél nekünk a vadonatúj Bridgewater épületben zajló életről és elmagyaráz mindent a „fülkékre vonatkozó magatartási szabályoktól” kezdve a „kisméretű tárgyalókig”!

A költözés

2016 júniusában búcsút intettünk a New Jersey-ben, New Providence-ben található Murray Hillnek, ahol a Linde Amerika regionális központja volt, egészen az 1940-es évektől kezdve. Az épület öreg volt és ki is nőttük, továbbá ez egy stratégiai lépés is volt részünkről: azt akartuk, hogy központunk tükrözze imázsunkat és vonzó legyen munkatársaink számára, ezért egy újabb, modern épületet választottunk a New Jersey-ben, Bridgewater-ben található Somerset Corporate Centre-ben. Most közel vagyunk más nagyvállalatokhoz, mint például a Johnson & Johnson, így a Linde név és márka tényleg jó helyre került. Pénteken hagytuk el Murray Hillt és hétfőn kezdtünk itt az új helyen, ahol kávéval és fánkkal üdvözöltek minket. Ez egy nagyszerű első nap és egyben egy új kezdet volt!

A terület

New Jersey, vagy más néven a „Kertek állama” a 4. legkisebb, ugyanakkor a 11. legnépesebb és a 3. leggazdagabb állam az Amerikai Egyesült Államokban. Az őslakos amerikaiak és telepesek gazdag történelme lengi körül, kulturálisan nagyon sokszínű. Bridgewater egy hozzávetőleg 44500 emberből álló városi közigazgatási terület, ahol különösen megfigyelhető ez a sokszínűség. Nagyon vegyes és nagyon kozmopolita, ugyanakkor egyesek szerint az állam iskolarendszere is itt a legjobb. Amennyiben dolgozóink otthona köré egy kört rajzolnánk, valószínűleg Bridgewater lenne a központja, hiszen nagyon jó összeköttetéssel rendelkezik. Nem utolsó sorban New Jersey és New York városa is szinte csak egy karnyújtásnyira található.

Image showing the outside of Linde's American headquarters in New Jersey
Image showing working cubes at Linde's American headquarters in New Jersey

Az épület

Az épület meglehetősen új, üveggel borított, világos, levegős és tágas. A kilátás igazán festői! Az épületen a Mazdával és a Cognizant-tal, egy IT vállalattal osztozunk. A kantinban ízletes ételeket találunk, elérhető árakon. A földszinten található egy edzőterem is, amelyet mindannyian használhatunk. Ez az épület ad otthont az összes fő vállalati funkciónak, az én irodám a 6. emeleten található. Az épületet számos gyalogos ösvény veszi körül, amin keresztül egy nyugodt sétát tehetünk az erdőben.

A munkakörnyezet

A felső vezetők kivételével mindenki „fülkében” dolgozik. Ez lehet, hogy sokak számára idegenül hangzik, de a következőkben részletezem, hogyan is kell elképzelni. Ezek alapvetően kicsi, felosztott irodák, hármas sorokban, széles asztalterülettel és igazán kényelmes székekkel! Az állóasztalok egyre kedveltebbek, már kicsit sem fura, ha ilyet látok valakinek a fülkéjében, vagy szobájában. Amikor a fülkében tartózkodunk fontos, hogy betartsuk a „fülkékre vonatkozó magatartási szabályokat”. Ez magában foglalja a „fülkékre vonatkozó hangerő” betartását (beszélj halkan, hogy ne zavarj másokat és használj mikrofonos fejhallgatót (headsetet) a telefonhívásokhoz). Ha egy nem tervezett megbeszélésre kerülne sor, akkor használhatjuk a „kisméretű tárgyalókat". Ezeket nem lehet előre lefoglalni, így nagyeséllyel rendelkezésre állnak.

A társasági szempont

Minden szint rendelkezik saját konyhával - ez az a hely, ahol az információk gazdát cserélhetnek. Azt kell mondanom, hogy a kávénk valami fantasztikus, ami különösen fontos számomra! Általában ebédidőben szocializálódunk. Ha nem az étkezdében eszünk, akkor gyakran beülünk egy kocsiba és elugrunk enni a közeli üzletközpontba vagy egy szomszédos városba. A Bridgewater Commons New Jersey egyik legnagyobb üzletközpontja, és itt mindenféle ételt megtalálhatunk, ami csak létezik. Emellett természetesen ott vannak a szokásos bridgewateri bárok és éttermek is.

A legjobb rész

Az egyik fő különbség Murray Hillhez képest, hogy itt fedett parkolót is találunk. Ez lehet, hogy nem tűnik olyan nagy dolognak, de ez itt New Jersey és időnként bizony elég nagy hóviharok vannak errefelé. Az autók takarítása fagyos időben nem éppen egyszerű feladat! Végül, de nem utolsó sorban, amit igazán szeretek ebben az épületben az az, hogy a nap folyamán sokkal többet találkozunk a kollégákkal, mint korábban.

És végül, tudtad hogy

New Jersey-ben sokkal több ló jut egy négyzetmérföldre, mint a többi államban. Ez egy elég random tény, és nem is igazán van köze a Lindéhez, de ettől még nagyon érdekes!

Vinita Abraham a Vállalati Kommunikációs osztályon dolgozik a Linde Amerikánál New Jersey-ben. Újdelhiben az Indiai Tömegkommunikációs Intézetben tanult és egyetemi végzettségét Kommunikáció és Információs tanulmányok szakon a Rutgers Egyetemen - New Jersey állami egyetemén szerezte. Vinita 2010-ben csatlakozott a Lindéhez. Amikor nem dolgozik, idejét családjával tölti és próbálja magát utolérni olvasmányaiban.

Image showing kitchen and common area at Linde's American headquarters in New Jersey