Felelős palacktöltés

Donna Neill Palacktöltő

Donna Neil gázpalackokat tölt. Ami rutinszerű feladatnak tűnik, valójában óriási felelősséggel jár. Tudj meg többet!

Munkaköre megköveteli, hogy fokozottan figyeljen a részletekre és összpontosítson a biztonságra. Donna nem csak saját és kollégái biztonságára kell hogy ügyeljen, hiszen munkájával mások életét is jobbá teszi. Munkájával alapvetően idegeneknek segít, de hatása olykor otthonához közeli emberek esetében is érezhető.

Büszke vagyok arra, hogy munkám révén segíthetek másokon.

Szóval, mi szél hozott a Lindéhez?
Érdeklődésem az ilyen jellegű munka iránt a régmúltra tekint vissza. Az egész az iskolában kezdődött, 35 fiú között én voltam az egyetlen lány, aki lakatosmunkát és asztalosmunkát végzett. Azóta mindig is a nehéziparban dolgoztam, szeretem a kétkezi munkát.

Hogy néz ki egy tipikus napod?
„A délelőtti, 6:30-kor kezdődő műszakkezdésre általában én érkezem először. Bekapcsolom a kompresszort és hagyom a kazánt járni. Kollégáimmal üdvözöljük egymást, majd munkához látunk: kiválogatjuk, ellenőrizzük és feltöltjük a palackokat. Ez a munka gondos precizitást igényel; orvosi oxigén töltés esetében például meg kell bizonyosodni arról, hogy ne legyen zsír a szelepekben - mivel az gyulladáshoz vezethet -, ezért ellenőrizzük a palackot zseblámpával is. Ugyanakkor ipari oxigén esetében endoszkóppal végezzük el az ellenőrzést. A palack töltését követően speciális szerszámok segítségével ellenőrizzük az áramlást, illetve szivárgásokat.”

Mi jelenti számodra a legnagyobb kihívást nap, mint nap?
„A biztonság. Ez az első számú prioritás számomra beleértve azt is, hogy biztonságban odaérjek a munkahelyemre, biztonságosan végezzem a munkámat, meggyőződjek arról, hogy körülöttem mindenki biztonságban van, valamint hogy egy darabban hazajussak. Soha nem veszélyeztetném a biztonságot egy kvóta teljesítése érdekében. Hogy egy példát említsek: napi szinten 180 orvosi oxigén palackot ellenőrzök, és a 180. palackot is ugyanazon szabvány szerint kell ellenőrizni, mint az elsőt. Én egy szabálykövető ember vagyok, ha 120 biztonsági előírás lenne, akkor mindet betartanám.”

Látod a munkád hatását a hétköznapi életben?
„Igen, bár a végfelhasználók köre igen sokszínű. Például a palackok egy része a híres belfasti hajógyárba kerül hegesztési munkákhoz, más palackokat pedig a vendéglátóiparban használnak fel. Vicces volt, amikor múlt héten egy bár előtt ülve megpillantottam néhány palackot. ’”Ezeket mi töltöttük”- gondoltam magamban.”

Mitől érzed úgy, hogy büszke lehetsz munkádra?
“Nem is olyan régen igencsak személyes kapcsolatba kerültem munkám eredményével. A kardiológiai intenzív osztályra mentem meglátogatni valakit, amikor odaérve megláttam a lélegeztetőgépet és az egyik palackunkat. Azon tűnődtem, hogy vajon én töltöttem-e. Érzékeny húrokat pendített meg a szívemben; büszkeséget éreztem, tudván azt, hogy munkám révén segíthetek másokon.”

Tények röviden

  • Helyszín: Belfast, Észak-Írország
  • Csatlakozás a Lindéhez: 2012
  • Hobbi: Horgászat
  • Kedvenc filmje: A muzsika hangja
  • Kedvenc zenéje: Country és Western – Kenny Rogers, Dolly Parton
  • Érdekességek rólam: Én vagyok az egyedüli női palacktöltő Írországban