Matthias és a gépészet

Matthias Suchomel Szakképzésvezető

A tanuló mesterré válik. Szakmunkástanulóként kezdte, de mára Matthias már másokat oktat - mindeközben új ötleteket tesztel.

A legnagyobb eredmény Matthias Suchomel számára munkatársai sikere. „Amikor tanítványaim rájönnek valamire, amikor elvégeznek egy feladatot, amikor átmennek egy vizsgán: Ezek a munkám legszebb pillanatai.” Matthias arcára mosoly ül ki, miközben hétköznapi sikereikről mesél.

Matthias a németországi Lindénél szakképzési vezetőként több mint 20 szakmunkástanulóért felel. „Ez egy nagyon meghatározó időszak az életükben. Felnőnek, éretté és felnőtté válnak.” Suchomel nem csak végigkísérni szeretné őket életük ezen szakaszán, hanem motiválni is; és ez időről-időre kivételes projektekhez vezet.

Minden tanuló különböző készségekkel járul hozzá a munkához. Míg az egyik az elektronikához, a másik a gépészethez, a harmadik pedig a tervezéshez ért... Mindenki azt csinálja, amiben a legjobb és ez optimális eredményhez vezet.

„Izgalmasnak találom a közös munkát a fiatalokkal. Magam is szakmunkástanulóként kezdtem a Lindénél, így pontosan tudom, mi kell ahhoz, hogy a rutinszerű napi munkát inspirálóvá és érdekessé tegyem.”

„Tanítványaim az önálló munka mellett megtanulják azt is, hogy csapatban sokkal többre képesek, mint egyedül. Továbbá megtapasztalhatják, hogy együtt nagyszerű dolgokat képesek létrehozni.”

Tények röviden

  • Helyszín:Unterschleißheim, Németország
  • Csatlakozás a Lindéhez: Szakmai képzés: 1995-1999, 2004-től állandó alkalmazásban
  • Kedvenc filmje: A keresztapa trilógia
  • Kedvenc zenéje: Minden, a régi idők zenéjétől kezdve, a rock, pop és rap zenén át a reggae-ig.
  • Érdekességek rólam: Hobbi bortermelő vagyok. Évente egyszer Szlovéniába utazom a családommal szüretelni.