Az úttörő

Francois Wolmarans Prémium termék értékesítési specialista

Francois-t mérnöki tudományok iránti szenvedélye vezette a Lindéhez, hiszen itt ennek igazán nagy hasznát veszi. Ismerd meg történetét!

Francois Wolmarans 25 éves pályakezdőként, lenyűgöző önéletrajzzal csatlakozott a Lindéhez, ahol gyorsan belemélyedt a munkába. Jelenleg az Egyesült Államokban folyó LEaD rotációs, friss diplomás programjának utolsó szakaszába érve nem csupán megragadja a lehetőségeket amiket kap, hanem kimagaslóan is teljesít azokban. Ebben az interjúban többet is megtudhatsz eddigi életútjáról.

A kezdetek

Francois, mesélnél a hátteredről, honnan származol és hol nőttél fel?
Valójában kettős állampolgár vagyok, dél-afrikai és (édesanyám révén) német. Johannesburgban nőttem fel, de 2003-ban a Florida állambeli Orlandoba költöztünk. A Floridai Állami Egyetemre jártam Tallahassee-ben, ahol üzemgazdaságtant és gyártásszervezést, valamint kínai nyelvet és kultúrát tanultam. Furcsa párosítás mondhatnád, de a kínai nyelvet igen érdekesnek találtam.

Hol dolgoztál mielőtt csatlakoztál a Lindéhez?
Mielőtt a Lindéhez jöttem volna, a Floridai Állami Egyetem Nagyteljesítményű Anyagok Intézeténél nanotechnológiai kutatást folytattam. Csapatunk 2013-ban díjat nyert a Nanotechnológiai Védelmi Konferencián, így előadóként meghívást kaptam a 2014-ben Washingtonban megrendezett Nemzeti Innovációs Csúcsra, mint elsődleges szerző. Ez egy nagyszerű, de hatalmas kihívást jelentő élmény volt!

És miként kötöttél ki a Lindénél? Te találtál rá, vagy ők találtak meg téged?
A Shell Eco Maratonon voltam a Floridai Állami csapattal. Ez egy mérnöki verseny, amelynek a Linde hivatalos globális partnere. Ottlétem alatt találkoztam egy Linde dolgozóval, aki mindent elmesélt nekem a LEaD (Tanulj, Jeleskedj és Fejlődj) rotációs és fejlesztési programról, melynek során három, keresztfunkcionális mérnöki és kereskedelmi területen próbálhatod ki magad. Odaadtam az önéletrajzomat és egy sikeres toborzási folyamatot követően állást ajánlottak nekem!

„A LEaD program befejezését követően sokkal tisztábban látom, hogy hova akarok eljutni karrierem során.”

„Nagyon hamar megkaptam azt az szabadságot, ami szolgáltatásaink és termékeink önálló értékesítéséhez kellett.”

Élet a Lindénél

Említetted a LEaD programot. Mesélnél erről bővebben?
Lényegében két év alatt háromszor rotálnak. Az első pozíciómban alkalmazásértékesítési mérnökkként próbálhattam ki magam az Étel - és Italgyártás területén. Az országban utazgatva meglévő és potenciális ügyfelek üzemeit látogattam, kutatás-fejlesztési munkát végeztem és problémákat oldottam meg. Nagyon hamar önálló felelősséget kaptam, ami ahhoz kellett, hogy egyedi megoldásokat és szolgáltatásokat értékesíthessek egyedül. Második pozíciómban projektmenedzser voltam a Cseppfolyós Alkalmazások csoportnál az Egyesült Államok dél-keleti régiójában. Új berendezések telepítéséért voltam felelős, amely technológiai csővezetékek és csővezeték-hálózat méretezésével, vállalkozók menedzselésével és számos más feladattal járt együtt.

Mi a jelenlegi munkaköröd a Lindénél?
Jelenleg, harmadik rotációm során projektmérnökként dolgozom az Elektronikai és Prémium Termékek (EPP) csoportjánál az Egyesült Államok csendes-óceáni észak-nyugati régiójában. Csapatunk a high-tech gyártóüzemekben használt speciális vegyi anyag gyártási folyamatok tervezéséért, kiépítéséért és bővítéséért felelős.

Mi a legjobb dolog ebben a friss diplomás programban?
Nem hiszem, hogy eléggé hangsúlyoztam mennyire szerencsésnek érzem magam azért, hogy részt vehettem a termelésben, a projektmenedzsmentben és a műszaki értékesítésben rotációim során. Most már sokkal tisztábban látom, hogy mivel is szeretnék karrierem során foglalkozni, miután befejeztem a LEaD programot.

Volt valamilyen kiemelkedő élményed eddigi karriered során a Lindénél?
Inkább több, egymást követő eseményről van szó. Első meghatározó élményem az első értékesítésem volt, mindössze hat hónapot követően. Ezt követően, egy vevői látogatás alkalmával sikeresen azonosítottam és megoldottam egy potenciális veszélyt jelentő gázszivárgást. Szintén meghatározó élmény volt, amikor a technológiai projektcsoport tagjaként benyújtott ötleteim némelyikét figyelemre méltónak ítélték, és a gyakorlatban is megvalósítottuk!

Hogyan tovább? Hol látod magadat a jövőben?
Harmadik rotációm a végéhez közeledik, és már elfogadtam egy új munkakört a vállalat Elektronikai és Prémium Termékek csoportjánál, mint Új üzleti piaci menedzser. Úgy vélem, ez egy nagyszerű kihívás lesz számomra. Már alig várom, hogy új munkakörömben kezdhessek és továbbfejlesszem képességeimet!

Tények röviden

  • Négy nyelv funkcionális ismerete: angol, afrikai, francia és mandarin kínai
  • „Nanotechnológia a védelemért” kutatói díj nyertese a Floridai Állami Egyetemen.
  • Sikeresen megmászta a Kilimandzsárót és a Hua-Shanszent hegyet.
  • Édesapja - aki a legnagyobb példaképe - sikeresen építette fel saját építőipari vállalkozását, amelyet 23 évesen indított.
  • Nagy rajongója Elon Musk-nak, aki szintén dél-afrikai és a határokat feszegető mérnök.