„Megbízható Munkaadó” díjat kapott a Linde

Ezúttal a DUIHK elismerésével gazdagodott vállalatunk

Örömmel számoltunk be a tavalyi év végén arról, hogy a Linde Gáz Magyarország Zrt. nyerte az „Év Felelős Foglalkoztatója” díjat. Ezúttal egy újabb elismeréssel gazdagodott a vállalat: a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) ítélte oda cégnek a „Megbízható Munkaadó 2020/21“ címet. Ezt az elismerést 2017 óta a DUIHK olyan vállalatoknak ítéli oda, amelyek teljesítik a munkavállalóknak biztosított munka- és szociális körülményekre vonatkozó, egy szakmai bíráló bizottság által kidolgozott feltételrendszert. 
 
A kezdeményezés célja, hogy munkavállaló-barát környezet megteremtésére ösztönözze a munkaadókat, és egyben erősítse a kitüntetett cégek munkaerőpiaci pozícióját, pl. a dolgozók megtartása ill. a munkaerőtoborzás során, ezzel is segítve az „employer branding” erőfeszítéseket.
 
A címet pályázati úton nyerte el a Linde. Hét, a humánerő-gazdálkodással kapcsolatos területen részletesen be kellett számolniuk a vállalati gyakorlatról és az ennek alapjául szolgáló irányelvekről. Az értékelési szempontok között olyan fontos kérdések szerepeltek, mint a javadalmazás, a szociális-jóléti juttatások, az egészséges és biztonságos munkakörülmények biztosítása, a családbarát munkaszervezés, a képzés és továbbképzés, valamint az egyéni fejlődési lehetőségek megteremtése.