Linde telephelyek

Íme néhány nemzetközi telephelyünk

A fekete hattyúktól a kisméretű tárgyalókig: tudj meg többet központjainkról, a városokról, épületekről és azok előnyeiről.

München

„Németország harmadik legnagyobb városa és a déli tartomány, Bajorország fővárosa - a Linde Csoport globális központjának székhelye. A „Carl von Linde Haus” néven ismert irodaház München központjában található, egy karnyújtásnyira München híres főterétől, a Marienplatz-tól. A Linde AG Gáz- és Engineering üzletágának székhelye szintén nem messze, a közeli Pullachban található. Pullach a gyönyörű bajor táj szépségeivel keretezett helyszínen, az Isar folyó, a tavak és az Alpok ölelésében fekszik.”

 • Münchenben és Pullachban található mindkét épületünk modern és korszerű. A „Carl von Linde Haus” 2008-ban került átadásra, Pullachban található központunkat (amely 1900 óta a Linde központja) szintén nemrégiben újítottuk fel. Az építészetileg is lenyűgöző „AGORA” tárgyaló és konferenciaközpont 2008-ban, míg a „Linde Office Centre” (Linde Irodaház) 2013-ban készült el.
 • Münchenben, a Klosterhofstrassen található központi irodát annak elhelyezkedése miatt „Klosterhof”-ként (ezt „kolostudvar”-ként is fordíthatjuk) is nevezik a helyiek.
 • Közel 350 alkalmazott dolgozik a müncheni központban, de a létszámot tekintve a pullachi telephely „vezet” több, mint 3000 dolgozójával (amennyiben a Linde Gáz és Engineering üzletágát együttesen számoljuk).

 • Ebéd tekintetében a müncheni dolgozók el vannak kényeztetve. Megtalálhatjuk a Linde saját „Enoteca” étkezdéjét, valamint választhatunk a környéken található számos étterem kínálatából is. Az igazi élvezetet azonban a körülbelül három perc sétával elérhető híres „Viktualienmarkt” élelmiszerpiac nyújtja
 • A székház belső udvarán található, Christopher Klein által készített szobor sokak érdeklődését felkelti. Tudtad, hogy az egy gázmolekulát ábrázol?

Szingapúr

A Linde ázsiai és csendes-óceáni régiójának központja a független városállamban, Szingapúrban található, amely a világ technológiailag legfelkészültebb nemzetének otthona, valamint globális kereskedelmi, pénzügyi és szállítmányozási központ. Szingapúrt gyakran nevezik az „Oroszlán városának”, s mi mondhatnánk azt is, hogy egy városon belüli városban vagyunk. 2016-ban a Linde a szupermodern Mapletree Business City-be (MBC) költözött, amely egy kifejezetten erre a célra épült, integrált üzleti komplexum. Számos különböző szabadidős létesítményével közelebb hozza az egészséges életmódot a munkahelyhez.

 • A Linde szingapúri központja a sportrajongók álma! Találunk itt edzőtermet 44 méteres fűtött, feszített víztükrű panorámamedencével, valamint kosárlabdapályát, focipályát, futópályát és jógára alkalmas nyílt tereket.
 • A Linde irodája az MBC 80. épületének 17. emeletén található, amely Szingapúr üzleti negyedének legmagasabb épülete.
 • Tudtad, hogy Szingapúrban a 8-as egy szerencseszám? A Linde bizonyára nagyon szerencsés, mivel a címünkben megjelenik a 80 és irodáink számozása is 81-től 82-ig tart!

Johannesburg

Jozi, Joburg, eGoli vagy Johannesburg - bárhogy is nevezzük - itt található az Afrox (a Linde csoport tagjának) székhelye, melynek segítségével a Linde jelen lehet Afrikában. Ez a vállalat felügyeli a Dél-Afrikai Köztársaság, valamint 15 másik afrikai országban folyó tevékenységünket, illetve ipari gáztermékeket és szolgáltatásokat biztosít. A gázokról beszélve: Johannesburg Dél-Afrika legnagyobb városa, 2000 méterrel a tengerszint felett található, így a levegőben lévő gázok keveréke is egy kicsit eltérő.

 • Jelenleg mintegy 230 alkalmazott dolgozik Joburgban, ahol a Linde már 1971 óta jelen van.
 • A szórakozás nem jelenthet problémát errefelé, ugyanis a közelben található a Goldreef City vidámpark - a legnépszerűbb családi látványosság -, akárcsak a SAB World of Beer!
 • Azok számára, akiket a történelem és kultúra jobban vonz, a szintén közelben található Apartheid múzeum nyújthat kikapcsolódást.

Sydney

Az Ausztrália keleti partján található Sydney ad otthont a BOC és Elgas (szintén a Linde Csoport tagjai) Dél-Csendes-óceáni regionális központjának. Dolgozóinkat gyakran hívják “Sydneysider”-nek is, ugyanis így nevezik az ország legnagyobb városának lakóit is. A társaság irodája Ryde északi külvárosában található a RiversideCorporate parkban, amely nevét a közeli Lane Cove folyóról kapta. A Lane Cove Nemzeti Park ösvényeivel szintén lenyűgöző látványosságként szolgál dolgozóink számára.

 • A BOC Dél-Csendes-óceáni régiójának központja 1990 óta Sydney-ben található, jelenleg mintegy 600 alkalmazott dolgozik ottani irodánkban.
 • A földszint legutóbbi felújítása során kialakításra került az új „Common Grounds” kávézó is, amely népszerű ebédlő- és társasági helyszín szerepét tölti be alkalmazottaink életében.
 • Rengeteg kikapcsolódási lehetőség van a környéken - mind a szabadban, mind pedig beltéren -, kezdve a közelben található Macquarie bevásárlóközponttal.


Sanghaj

A Linde kelet-ázsiai tevékenységét a világ legnépesebb városában, Sanghajban található regionális központjából felügyeli. A több mint 24 millió ott élő ember közül 500-an a Lindénél dolgoznak. A gyakran „Hu” vagy „Shen” néven is emlegetett Sanghaj Kína virágzó gazdaságának egyik látványos példája. Újabb szupermodern helyszín technológiai, pénzügyi és közlekedési csomóponton elhelyezkedve, a híres és lenyűgöző Lujiazui látképéről, kertjeiről, valamint számos történelmi és kulturális látnivalójáról híres helyszínen.

 • A Linde épülete egy modern irodaparkban található. Az épület egy, a park közepén található tóra néz, ahol gyakran fekete hattyúk úszkálnak.
 • Az épületet körülvevő változatos növényzet és a parkban található sok zöld terület segít abban, hogy a dolgozók közelebb érezzék magukat a természethez ebben a nyüzsgő metropoliszban.
 • Az irodapark a Pudong kerületben található, amely szó szerint „Keleti partot” jelent. Nyugaton a Huangpu folyó határolja és egészen a keletre fekvő Kelet-Kínai-tengerig terjed.

Guildford

A Linde Egyesült Királyságban található központja (BOC) az angliai Guildfordban található. Guildford az ország délkeleti részében, Surrey megyében található, mintegy 40 km-re London központjától. Híres anglikán katedrálisával és macskaköves utcáival mondhatni régies és végletekig angol! Az épület a Surrey Kutató Parkban található, mely elsőként nyitott meg itt, 1986-ban. Nem messze található a Surrey dombság, amely kiemelkedő természeti szépségű terület, Anglia egyik leglenyűgözőbb és legélhetőbb vidéke.

 • A környező vidéknek köszönhetően nem szokatlan, hogy a dolgozók vadon élő szarvast és nyulakat láthatnak a parkolóban.
 • Meglehetősen találóan, a székhelyünk a Priestly úton található, amely Joseph Priestly után kapta a nevét, aki egy 18. századi angol kémikus volt és az oxigén felfedezéséért kapott elismerést, miután gázállapotban izolálta azt!
 • Jelenleg az Egyesült Királyságban található központunkban mintegy 350 alkalmazott dolgozik.

Bridgewater

A Linde amerikai regionális központja Bridgewaterben, New Jersey-ben található, ahonnan az észak-amerikai és dél-amerikai tevékenységeket is felügyeljük. Habár központunk mindig is a „Kertek államában” volt, nem mindig volt Bridgewater-ben. 2016 nyarán a Linde a New Providence-i Murray Hill-ről a Somerset Corporate Boulevard-on található legkorszerűbb épületbe költözött. Az épületből festői kilátás nyílik az erdőre és hegyekre, valamint sok sétálóút veszi körül.

 • Az épület közvetlenül New Jersey egyik legnagyobb bevásárlóközpontja mellett található egy ételudvarral, ahol minden elképzelhető ízvilág megtalálható.
 • Open office jellegű irodánk irodafülkékre van felosztva. Az itt dolgozók mindennapjaik során ezeket a fülkéket használják, de egy-egy megbeszélésre természetesen igénybe vehetik a kisebb méretű tárgyalókat is.
 • A dolgozóknak lehetőségük van az épület földszintjén található edzőterem, valamint a nagyszerű ételeket kínáló kantin használatára.